Omgeving Vale das Cúpulas 

 


Vale das Cúpulas:

Vale das Cúpulas vindt u in het dorpje Douro op slechts 2,5 km van Figueiró Dos Vinhos, omringd door bosrijke heuvels van eucalyptus- en dennenbossen. Vale das Cúpulas is gelegen in een vallei waar u kunt genieten van de stilte van de natuur met prachtige vergezichten.

 

 Directe omgeving:

 Naar het zuiden:

 Naar het westen:

 Naar het noorden: 

 Naar het oosten:

 Naar de kust:

                                                                                                                                                                                                                                                          

Direkte omgeving:

  

Douro:

Douro is het dorpje waar u Vale das Cúpulas kunt vinden. Het bestaat uit een paar huizen en heeft een klein supermarktje. Het ligt op 2,5 km van Figueiró dos Vinhos.


Figueiró dos Vinhos:

In midden Portugal, even ten zuidoosten van de universiteitsstad Coimbra ligt Figueiró dos Vinhos. Dit stadje heeft een mooi parkje en er is een typisch Portugese weekmarkt. Verder zijn er onder andere banken, pinautomaten, internetcafé, diverse restaurants, cafés, supermarkt en een openbaar zwembad. 

 

Casal de São Simão: 

Casal de São Simão is onderdeel van Aldeias do xisto dorpen. Dat zijn dorpen die geheel gerestaureerd en bewoonbaar gemaakt zijn volgens oude stijl.

 

 Omhoog

 

Zuiden:

 

Tomar:

Tomar op de werelderfgoed lijst van unesco (44km). Een provinciestad met een prachtig klooster het Convent do Cristo, verreweg de populairste toeristische attractie is van Tomar. Gesticht in 1159 als hoofdkwartier van de Portugese afdeling van de Orde der Tempeliers, de befaamde christelijke ridderorde. Het convent was niet alleen een klooster maar tevens een groot kasteel met een citadel dat talloze aanvallen van de islamitische Moren heeft weten te weerstaan. Zeer de moeite van het bekijken waard is de ronde kerk binnen het complex, gebouwd naar voorbeeld van de kerken die de Tempeliers in Jeruzalem hadden gezien. Ook de verdedigingswerken en de in totaal acht kloostergangen zijn allemaal zeer indrukwekkend te noemen.

  Omhoog

  

Westen:

 

Bathalha:

Batalha op de werelderfgoed lijst van unesco (105km) is bekend om de kloosterkerk in gotische stijl die gebouwd werd ter ere van de overwinning van de Portugezen op de Castillianen.

 

 

  Omhoog  

Noorden:

 

Coimbra:

Coimbra (65km) is een studentenstad met de wereldberoemde universiteits bibliotheek een van de oudste van Europa en een historisch centrum.

Panela:

Panela (39km) is een leuk stadje met een kasteel. 

Conímbraga:

Conímbraga ( 56km) is bekend om een van de grootste Romeinse opgravingen van Portugal.

   Omhoog

 

Oosten:

 

Castelo branco:

Castelo branco (100km) is een van de grotere plaatsen in het binnenland, een bezoek aan het kasteel is de moeite waard.

  Omhoog

  

kust & strand:

De kust en het strand liggen 1,5 uur rijden van Vale das Cúpulas af. Het plaatsje Pedrogão heeft een gezellig familiestrand met diverse winkeltjes en terrasjes en als je meer rust zoekt kun je naar Osso de Baleira gaan. Voor echt touristische stranden kun je naar de beroemde badplaats Figueiro da foz.

  Omhoog

 

 

 

             

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok